Naam: Youri van Oorschot
Leeftijd: 20 jaar
Hobby’s: Korfballen bij SDO Veldhoven, duiken en skiën. Daarnaast ga ik geregeld met de mountainbike fietsen in de bossen rondom Veldhoven. Ook ben ik regelmatig met vrienden te vinden op het terras voor een hapje en drankje. En natuurlijk niet te vergeten de politiek!
Opleiding: In 2017 geslaagd voor het VWO op het Sondervick College en nu begonnen met de bachelor opleiding Economie en Bedrijfseconomie aan Tilburg University.

Waarom politiek? Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met wat er om me heen gebeurt. Zo was ik ook geïnteresseerd wat er in de lokale politiek speelde. Vanaf mijn 16e ben ik dit actief gaan oppakken en was ik de jongste kandidaat op de kieslijst afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Wat ik leuk vind aan de politiek is dat je actief bezig bent met wat er in de omgeving speelt. Of het nu gaat om sociaal beleid, een nieuw te bouwen zwembad of voorzieningen, in de politiek ben je altijd op de hoogte van wat er speelt. Wat voor mij ook een belangrijke drijfveer is, is om te laten zien dat politiek niet saai en alleen voor oude mannen is. Politiek is voor iedereen, jong en oud, man en vrouw!

Toen ik mijn keuze maakte om politiek actief te worden, vond ik het belangrijk mezelf aan te sluiten bij een stabiele lokale partij. GBV is al meer dan 50 jaar actief in de Veldhovense politiek met sterke politici. GBV neemt verantwoordelijkheid en durft ook minder populaire beslissingen te nemen als dit het beste is voor Veldhoven. GBV is open, eerlijk en eensgezind. Woorden die de kern van GBV beschrijven. En natuurlijk niet te vergeten Lokaal krachtig!