Naam: Eric van Doren
Beroep: Gebiedscoördinator Gemeente Eindhoven
Hobby’s: Sport o.a. voetballen, mountainbiken en genieten van het leven
Opleiding: MBO bouwkunde en weg- en waterbouwkunde
Gezinssituatie: Getrouwd met Diane, 2 kinderen Stan en Maud
Ik ben met de politiek in aanraking gekomen door mijn werkzaamheden bij de gemeente. Ik vond het zeer interessant om te zien hoe de politiek van invloed kon zijn op de besluitvorming. Via mijn schoonvader ben ik in contact gekomen met GBV. Ik heb bewust gekozen voor deze lokale partij. Betrouwbaar en stabiel met lokale standpunten in plaats van de landelijke prioriteiten.
Ik vind het belangrijk om te leven, wonen en werken in een gemeente die oog heeft voor en luistert naar haar inwoners. Ik ben van mening dat sporten en bewegen voor iedere Veldhovenaar, jong en oud, mogelijk moet zijn dan wel mogelijk moet worden gemaakt. Ook de lokale culturele instellingen moet voor iedereen toegankelijk blijven en iedereen die zorg nodig heeft moet deze ook krijgen. Hiervoor ligt een belangrijke taak bij de Veldhovense politiek.
Vanuit politiek Den Haag worden steeds meer taken bij de gemeenten ondergebracht. Belangrijk is om inwoners hierbij te betrekken en samen hieraan een goede “lokale”invulling te geven.